База

База наоружања

Flakpanzer Gepard

Flugabwehrkanonenpanzer Gepard, познат по скраћеној ознаци Flakpanzer Gepard, аутономно је самоходно артиљеријско оруђе ПВО, способно за дејство у свим метео условима. Развијен је током шездесетих, а у наоружање је уведен током седамдесетих година. Неколико пута је подвргаван модернизацији, а последњи пут му је модернизована електроника. Чинио је основу трупне ПВО у немачким али и другим оружаним снагама земаља чланица НАТО. Немачка је започела његово избацивање из наоружања крајем 2010. године, заменивши га ракетними системом ПВО на шасији оклопног возила Boxer.

gepard

Само возило пројектовано је на шасији тенка Leopard 1, на коју је уграђена масивна купола са два аутоматска топа Oerlikon KDA калибра 35 мм. Поред аутоматских топова, на куполи се налазе и две радарске антене – радар ваздушне ситуације на задњем делу куполе и нишанским радаром и ласерским даљиномером на предњем делу куполе, између топова.

Топ је дужине цеви од 90 калибара (3,15 м), са брзином пројектила на устима цеви од 1440 м/с (са пројектилом FAPDS) и максималним дометом од 5500 метара. Брзина гађања топа износи 550 мет/мин. Топ користи две врсте муниције; борбени комплет једног топа обично чини 320 метака за гађање циљева у ВаП и 20 противоклопних пројектила.

Купола се покреће електрично, а електрична енергија се добија из генератора снаге 40 KW, који се пак погони Мерцедесовим вишегоривим мотором ОМ 314.

Сам развој система је започет 1963. године. Производња четири прототипа је започета 1969, и они су били наоружани топовима 30 и 35 мм. Крајем јуна 1970. је донета одлука да се за систем користе топови калибра 35 мм. Годину дана касније је наручено дванаест возила друге фазе прототипова. Фебруара 1973. је донета политичка одлука о производњи система, а јуна исте године је потписан уговор са компанијом Krauss-Maffei о производњи 432 купола и 430 шасија. Цена једног система је била три пута скупља од тенка Leopard 1. Први системи су испоручени децембра 1976. Белгија је наручила 55 система, који су били идентични немачкој верзији. Холандија је наручила 95 система, у три серије (CA-1, CA-2 и CA-3), који су били опремљени радаром компаније Philips.

gepard-2

Gepard је израђен на основу нешто модификоване шасије тенка Leopard 1. Употребљен је идентичан погон са 10-цилиндричним вишегоривим мотором запремине 37,4 литара (MB 838 CaM 500), са два механичка турбопуњача. „В“ мотор, са цилиндрима под углом од 90º има снагу од 610 kW при 2200 обртаја и има потрошњу, зависно од начина вожње, од око 150 литара на 100 км. Систем издувних гасова прилагођен је смањењу ИЦ одраза возила удувавањем свежег ваздуха у издувну грану мотора (систем такође узет са тенка Leopard 1).

Поред главног мотора, у возило је уграђен и помоћни 4-цилиндрични дизел мотор. Овај мотор се налази у предњој левој страни возила, где се код тенка Leopard 1 налази спремиште муниције. Овај мотор покреће пет различитих електроагрегата, који се укључују при различитим бројевима обртаја помоћног мотора. Резервоари за гориво су капацитета 985 литара, што обезбеђује аутономију од око 48 часова.

Ходни део је идентичан тенковском, с тим да су извршене модификације како би се постигла боља стабилност током отварања ватре. Такође је повећано је растојање између ослоних точкова (повећано за осам цм између трећег и четвртог точка).

gepard-sema

TT карактеристике
Тип самоходно артиљеријско оруђе ПВО
Порекло Немачка
Маса 47,5 т
Дужина 7,68 м
Ширина 3,71 м
Висина 3,29 м (са увученом антеном радара)
Посада 3 члана (возач, нишанџија и командир)
Погон вишегориви мотор MTU, 819 КС
Максимална брзина кретања 65 км/ч
Аутономија кретања 550 км
Наоружање: 2 х 35 мм
Борбени комплет 640 ПА пројектила и 40 ПО пројектила
Поделите садржај странице
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *