База

База наоружања

Ми-28НМ, јуришни хеликоптер

Хеликоптер Ми-28НМ представља модернизовани хеликоптер Ми-28Н (НАТО кодна ознака Havoc), са побољшаним карактеристикама за извођење борбених дејстава ноћу и у свим метеоролошким условима, са вођеним ракетама већег домета и повећаним способностима за преживљавања на модерном бојишту, у условима вођења модерног ратовања. оружане снаге Руске Федерације наручиле су ову верзију хеликоптера јуна 2019.

Нова верзија хеликоптера Ми-28, интерне ознаке Изделия 296, пројектована је почевши од 2009. године. Компанија је тада добила задатак да пројектује хеликоптер који би превазишао бројне недостатке уочене током експлоатације основне верзије хеликоптера Ми-28Н који је у наоружање оружаних снага Руске Федерације уведен 2008. Ратно ваздухопловство Руске Федерације тренутно располаже са око стотину хеликоптера Ми-28Н, којима треба придодати и 24 хеликоптера модела Ми-28УБ, опремљених радарима и дуплим командама. У нову верзију хеликоптера уграђена је нови мултисензорни нишански систем ГОЕС-451М, комбинована са софистицираним системом заштите хеликоптера, чиме су знатно унапређене борбене карактеристике хеликоптера. поред тога, хеликоптер располаже и новим главним ротором и снажнијим моторима. Хеликоптер Ми-28НМ располаже и новим радаром НО25, уграђеним изнад главног ротора, као и комплет значајно унапређене авионике и новим противоклопним вођеним ракетама већег домета. Уграђен је и нови даталинк систем, чиме је повећан домет у мрежноцентричним операцијама и који је компатибилан са новим руским системом командовања и контроле. Радови на развоју и тестирању хеликоптера Ми-28НМ су у потпуности финансирани од стране руског Министарства одбране и завршени су тестирањем прототипа хеликоптера марта 2019. у Сирији.

Ми-28НМ

Знатно унапређење летних карактеристика хеликоптера постигнуто је употребом нове, лакше конструкције змаја, главног и репног ротора, трансмисије и снажнијег мотора Климов ВК-2500П са дигиталном контролном мотора. Снага новог мотора износи 2800 КС, док је ремонтни циклус проширен на 3000 летних сати. Елисе ротора уграђене на Ми-28НМ су новог профила, са прилагођеним врховима. Максимална брзина лета хеликоптера повећана је на 324 км/ч.

Нови даталинк обезбеђује проширени домет мрежноцентричних операција, укључујући и употребу података о циљевима који се прикупљају употребом беспилотних летелица. према неким изворима, посада хеликоптера Ми-28НМ може контролисати и тактичке беспилотне летелице на даљинама до 50 км, у циљу прикупљања података о циљевима ради планирања сопственог напада.

Пилот хеликоптера на располагању има кацигу са нишанским диспелејем, производ компаније ГПРЗ, а која је тестирана септембра 2018, након чега је ушла у састав опреме хеликоптера. Током тестирања у Сирији уочени су одређени недостаци кациге, које су отклоњене пре увођења у серијску производњу.

Унапређена верзија радара НО25, развијена за потребе уградње у хеликоптер Ми-28НМ, тестирана је на прототипу хеликоптера од октобра 2017.

Према информацијама произвођача, нови радар обезбеђује додатне модове употребе и брже претраживање у моду ваздух-ваздух, има способност праћења више циљева у ваздушном простору и на земљи  – до десет циљева истовремено – уз прецизније одређивање положаја циљева и препрека. Употреба радара је могућа у свим метеоролошким условима, а додата је и нова могућност идентификације „свој-туђ“. Радар ради у два подручја – Ка подручју, као и старија верзија радара и X подручје, уз употребу исте параболичне антене уграђене изнад главног ротора. Интегрисани систем заштите садржи ометач ласерског озрачивања, уграђен испод трупа, као и контрамере против ИЦ навођених ракета. Поред тога, овај комплет опреме садржи и систем упозоравања на радарског озрачења, који је упарен са лансерима ометача који су уграђени у повесницима на врховима крилаца.

Ми-28НМ располаже и новим централним рачунаром, модернијим навигацијским системом, поједностављеним захтевима за одржавање и дужим интервалима одржавања за све главне склопове.

Хеликоптер Ми-28НМ је задржао непромењени систем оклопне заштите посаде и главних система хеликоптера, чиме је омогућена борбена жилавост хеликоптера током извођења борбених дејстава. Заштитно стакло на чеоном делу кокпита дебело је 42 мм и отпорно је на дејство пројектила калибра 12,7мм. Бочна стакла су дебљине 22 мм и обезбеђују заштиту посаде од дејства стрељачког наоружања калибра 7,62мм. Композитне лопатице главног ротора су отпорне на дејство пројектила калибра до 30 мм. као мере даљег повећања вероватноће преживљавања на бојишту у случају озбиљних оштећења хеликоптера, уграђена су седишта Звезда АК-2005-0, док су врата кокпита, лопатице ротора и подвозје пројектовани тако да омогућавају евакуацију чланова посаде падобраном.

Конструкторски биро Мил тврди да је робустна комбинација седиште и шасије хеликоптера Ми-28Н/НМ пројектована тако да обезбеди преживљавање посаде у случају рушења хеликоптера при брзини од 12 м/с, умањујући деловање силе удара која делује на чланове посаде од око 60 до свега 12 g. Ова могућност је демонстрирана током јавно публикованог удеса који се догодио 2. августа 2015. на полигону Дубровичи код Рјазана, када је Ми-28Н остао без погона током маневра приликом демонстративног лета и ударио у земљу. Хеликоптер је претрпео велика оштећења, а оператер је напустио хеликоптер и на ногама се удаљио од олупине хеликоптера. Пилот је такође преживео пад, али је настрадао приликом напуштања хеликоптера, када је задобио ударац елисе у главу.

Комплет наоружања хеликоптера Ми-28НМ унапређен је интеграцијом нових противоклопних вођених ракета типа 9М123М Хризантема-ВМ, производом компаније КБМ. Лансер на десном крилу нове верзије хеликоптера има четири лансирне цеви за ове ракете, сваке домета од 10 км, пробојности 1100 мм оклопа. Хризантема-ВМ, првобитно развијена за противоклопну платформу у копненој варијанти, користи дуални систем вођења: активни ласерски и полуактивно радарско навођење. Ракета је калибра 155 мм, масе 62 кг и просечне брзине лета од 400 м/с. Поседује тандем кумулативну бојеву главу, док је HE верзија ракете намењена за дејство по лако оклопљеним и неоклопљеним циљевима. Хеликоптер се може наоружати и ракетама 9М120 Атака-ВМ (Атака-1), са ласерским вођењем, која је замена за старију верзију ракете, ознаке Атака-В, са застарелим радио-командним начином вођења. Ова ракета је јефтинија од ракете Хризантема-В и има максималну даљину гађања од око 6 000 метара.

Хеликоптер Ми-28НМ може дејствовати по циљевима на земљи и бомбама масе 100, 250 и 500 кг, као и широким дијапазоном невођеног наоружања и напалмом.

За дејство по циљевима у ваздуху хеликоптер располаже ракетама ваздух-ваздух Верба-ВМ са ИЦ навођењем, које се налазе у четвороструком лансеру Стрелец-ВМ.

У комплету наоружања хеликоптера задржан је топ 2А42 калибра 30 мм, максималне брзине гађања од 900 мет/мин и ефикасне даљине гађања од 4 000 метара, с тим да је топ смештен у модернизованој турели НППУ-28 у носу хеликоптера, са борбеним комплетом од 500 метака.

Вишенаменска ракета ваздух-земља је уграђена у хеликоптер и по први пут јавности приказана јуна 2019. Ракета је приказана током тестирања на хеликоптеру Ми-28НМ, с тим да је на видео снимку маскирана како би се сакрили конструкторски детаљи ракете, тако да тренутно о њој нема пуно података. По речима руског конструктора, ово је први модел вишенаменске ракете предвиђене за лансирање са хеликоптера, способне да дејствује по циљевима на површини и у ваздушном простору. Оно што је познато је то да се ракета може лансирати са даљина ван домета непријатељске ПВО на бојишту. Ракета је дуга око 2,5 м, калибра од око 250 мм и тежине између 150 и 200 кг. Дејством ове ракете се из борбе могу избацити непријатељски тенкови, као и мала пловила. Хеликоптер се може наоружати једноструким или двоструким лансерима, вероватно на спољним пилонима крила.

Нова верзија хеликоптера се од 2018. налази у серијској производњи у фабрици Росвертол. Министарство одбране Руске Федерације је децембра 2017. наручило прва два предсеријска хеликоптера, који ће бити коришћена за тестирање у јединицама оружаних снага Руске Федерације. Испорука ових хеликоптера, предвиђена за крај 2018, препланирана је за 2019, и то у месецу јуну.

Тадашњи заменик министра одбране, Јуриј Борисов, изјавио је јануара 2018. да ће се све будуће наруџбе хеликоптера Ми-28 односити на верзију Ми-28НМ. Председник Руске Федерације, Владимир Путин, инсистирао је 15. маја 2019. да ће захваљујући умањеној цени коштања овог модела хеликоптера, Русија озбиљно повећати наруџбине хеликоптера Ми-28НМ. Очекиване наруџбине овог модела хеликоптера износиле су најмање 100 комада, те да ће испоруке бити реализоване до 2028. године. Поред тога, руско Министарство одбране и индустрија добили су задатак да опреме све хеликоптере у наоружању оружаних снага Руске Федерације модерним системима заштите, унапређених перформанси, као и вођеним ракетама већег домета. Како тренутно стоје ствари, само су Ка-52 и Ми-35М, као и мали део хеликоптера Ми-8АМТШ и Ми-8МТВ-5-1 опремљени системом заштите од ракета са ИЦ вођењем, модела Витебск. Путин је ове смернице издао на састанку са Министарством одбране и представницима наменске индустрије., где је такође најавио и амандмане на државни програм наоружавања за период 2018-2019, које су усмерене пре свега на повећање набавки оружних система нове генерације. Као резултат тога, 27. јуна је наручено 98 примерака Ми-28НМ, са роком испоруке за првих шест хеликоптера до краја 2020, док би послењи примерци требали да буду испоручени до краја 2027.

Поделите садржај странице
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *