База

База наоружања

Припрема за муњевити рат у Донбасу

Кијев се договорио са Анкаром о употреби беспилотних летелица Бајрактар на територији Украјине. Овим договором је потврђено да се ове беспилотне летелице сматрају главним победником недавног рата у Карабаху. Верује се да овом турском помоћи Украјина жели да муњевити рат из Карабаха примени у Дoнбасу. Међутим, шта ће Украјина дати Турској заузврат?

Оружаним снагама Украјине неопходне су турске беспилотне летелице, а Кијев је спреман да ради на заједничкој производњи ових средстава, уз трансфер технологије. Министар одбране Украјине је тако нешто и најавио протекле недеље. „Модерне турске беспилотне летелице имају способности које су нам неопходне“, рекао је Андреј Таран, додајући да „постоје планови за заједничку производњу беспилотних летелица са Турском“. Према његовој изјави, то неће бити само формирање заједничке компаније, већ и трансфер технологије, као и да Украјина поседује технологију коју би могла да подели са турским компанијама.

Таран је у понедељак потписао споразум са турским компанијама о производњи јуришних дронова за потребе украјинске војске. Потписивање споразума се одигралу у оквиру споразума посете турске делегације Киијеву, коју је предводио начелник секретаријата за турску одбрамбену индустрију, Исмаил Демир. Претходно је начелник украјинског генералштаба, генерал пуковник Руслан Хомчак, обећао да ће Украјина у 2021. години купити још пет беспилотних летелица Bayraktar TB2.

Интерес Турске за заједничкиу производњу може бити употреба јефтине радне снаге али и претња санкција Запада, чиме би Турска избегала замрзавање средстава турске одбрамбене компаније.

Ипак, неки експерти верују да се америчке санкције не би односиле на потписивање уговора  са Кијевом, те да Анкара у овом послу види искључиво комерцијални интерес. Турска је већ обезбедила приступ моторима завода „Мотор Сич“ и спремна је за трансфер сопствене технологије Украјини, али не најактуелније. На крају крајева,  овој компанији не прте велики губици: компанија Baykar Makine, која производи дронове, у међувремену је започела производњу оклопних возила.

Што се тиче Украјине, оружани гигант успешно сарађује са њом већ дуже времена. Baykar Makina је 2018. презентовао прве примерке дрона Akinci – заједничког производа турских и украјинских инжењера. Ова беспилотна летелица опремљена је мотором произведеном у Запорожју, који је 3,5 пута снажнији од мотора који покреће беспилотну летелицу Bayraktar. Беспилотна летелица Akinci може да достигне плафон лета од 12000 метара, да понесе 900 кг терета на спољним носачима и до 450 кг у унутрашњем спремнику. Летелица је наоружана вођеним ракетама и бомбама, а опремљена је и уређајима за извиђање и електронска дејства.

Кијев је протекле годиние купио и тестирао беспилотну летелицу Bayraktar TB2. Према незваничним подацима, вредност овог уговора износила је 69 милиона долара. Летелице које је купила Украјина опремљене су прецизним бомбама MAM-L, турске производње; управо ове бомбе, са ласерским вођењем, користили су Азербејџанци у недавном рату. Бојева глава ових бомби може бити термобаричка и фрагментирајућа, зависно од циља који се жели уништити.

Према уговору, Украјина је током протекле године примила десетак беспилотних летелица Bayraktar TB2, уз које је испоручена муниција MAM-L и MAM-C. Током исте године, турски инструктори су обучавали украјинске оператере за употребу ових беспилотних летелица. Интересантно је напоменути да је за обуку изабран терен који по рељефу доста личи оном у Донбасу.

Блиска сарадња Анкаре и Кијева у погледу борбених беспилотних летелица настављена је током текуће године. У јануару је потписан уговор о испоруци турбопропелерских и турбомлазних мотора за беспилотне летелице и крстареће ракете, између украјинске компаније Ивченко-Прогрес и турске компаније Baykar Makina. Поред тога, у августу су се појавили извештаји да је Кијев понудио Анкари да купи 50% деоница у компанији „Мотор Сич“, водећем произвођачу мотора за летелице. Овај пројекат до данас није реализован, пошто је Турска донела одлуку да замени украјинске моторе моторима сопствене производње. Као разлог за овкав потез наовди се саопштење турске компаније шу коме каже да јој је за погон беспилотних летелица потребан клипни мотор, који компанија „Мотор Сич“ не производи. Истовремено, турски произвођач је истакао да овај потез никако не значи прекид сарадње са Украјином. Тако је крајем октобра украјински министтар за стратегијску индустрију изнео податак да Турци траже место у Украјини за заједничку производњу беспилотних летелица. Према речима министра, Анкара обезбеђује инвестицију, док Кијев обезбеђује локацију.

Украјинска војска је у међувремену наставила да тестира купљене беспилотне летелице у условима блиским борбеним. Крајем новембра, ове беспилотне летелице су, заједно са противоклопним ракетама FGM-148 Javelin, тестиране у Николајевској области, на полигону Широки Лан. Према сценарију вежбе, у оквиру које су изведена тестирања, украјинска војска је дејствовала у урбаним условима, у условима извођења електронских дејстава непријатеља. Крајем новембра, украјинска војска је симулирала напад беспилотних летелица Bayraktar на Крим.

Експерти примећују да се Украјина одавно и сама бави развојем беспилотних летелица, али да по својим квалитетима не представљају конкуренцију турским беспилотним летелицама. Украјинци су са сопственим летелицама одавно присутни на линији додира у Донбасу. Према Народној милицији ЛНР, украјинске беспилотне летелицесу коришћене за дејство по објектима цивилне инфраструктуре, као и за извиђање из ваздуха и корекцију минобацачке ватре. Како је примећено у „Комсомолској правди“, у републици Донбас страхују да брзи раст арсенала беспилотних летелица значи да Кијиев припрема муњевити рат по моделу из Карабаха.

Узевши све у обзир, поред тога што се званични Кијев залаже за мирно решење кризе у Донбасу, сасвим је легитимно питање због чега држава са великом рупом у буџету купује јуришне беспилотне летелице?

Поделите садржај странице
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *