База

База наоружања

Anders, вишенаменско оклопно возило

Anders је серија вишенаменских борбених возила гусеничара, развијених у пољској компанији Bumar Group. Име је добио по пољском генералу из Другог светског рата, Владиславу Aндерсу. Ово возило је пројектовано као наследник возила БМП-1 који чине већину оклопних средстава у механизованим бригадама пољске копнене војске (око 1200 возила). Прве поруџбине за потребе пољских оружаних снага ће обухватити око 700 возила.

Anders у верзији лаког тенка

Сам развој је започет 2008. године, да би прототип лаког тенка био завршен током 2010. године.  Октобра 2010. године завршена су теренска испитивања возила, као и гађање топом 120 мм. Возило је пројектовано тако да шасија дозвољава конфигурисање возила за извршење различитих задатака. Тело и купола возила израђени су варењем плоча. Улаз за укрцни део налази се на задњем делу возила.  Модуларни оклоп возила пружа заштиту од пројектила калибра 7,62 мм. Додатни модули оклопа пружају заштиту од дејства пројектила до калибра 25 мм.  Оно што је данас императив када су у питању тактичко технички захтеви за борбена возила јесте могућност транспортовања ваздухом, што возило Anders свакако испуњава.

Борбено возило Anders служиће као вишенаменска модуларна платформа за развој различитих, сходно мисијама, специјализованих возила. Планирано је да се ураде варијанте: извиђачко возило, борбено возило пешадије, оклопно возило за извлачење, возило за ватрену подршку или лаки тенк, тенк за инжињеријско извиђање и подршку, возило ПАА, самоходна хаубица 155 мм, возило за медицинску евакуацију, возило са ракетним лансером и возило-радар.

Први прототип возила, у конфигурацији лаког тенка, представљено је на сајму наоружања и војне опреме септембра 2010. године у Пољској. Возило има трочлану посаду, коју сачињавају возач, командир и нишанџија. Верзија борбеног возила пешадије, приказана на сајму одржаном ове године, такође има трочлану посаду, а може да укрца и осам војника са опремом.

Anders у верзији борбеног возила пешадије

Возило за ватрену подршку наоружано је топом калибра 120 мм са глатком цеви и аутоматским пуњачем, спрегнутим митраљезом калибра 7,62 мм и даљински управљивом оружном станицом ZSMU-1276 KOBUZ.

Купола Rosomak Hitfist-30P, уграђена на верзији борбеног возила пешадије, наоружана је топом калибра 30, односно 50 мм, лансером противоклопних ракета типа Spike, лансером противавионских ракета Grom и спрегнутим митраљезом калибра 7,62 мм.

Оклопно возило за извлачење ће бити „наоружано“ 30-тонским витлом, краном носивости 15 тона, дозерским ножем и даљински управљивом оружном станицом типа Kobuz. Септембра 2011. године Пољаци су представили верзију са белгијским топом CT-CV калибра 105 мм.

Када је реч о оклопној заштити, возило је пројектовано са степеном заштите нивоа III, док се додавањем модуларног оклопа може повећати на ниво В. Поред оклопне заштите, возило има и противпожарну заштиту, систем сигнализирања ласерског озрачења SSP-1 Obra 3 и бацаче димних кутија. Возило је заштићено и интегрисаним активним системом одбране, развијеним заједничким радом украјинске фирме Zaslon и компаније Rafael Advenced Defense System. Уграђен је и систем за ометање детонатора StarLight 3, дело компаније URC Systems, излазне снаге 200 W.

Возило је погоњено турбо дизел мотором МТУ 8В 199, снаге 720 КС. Електрично напајање за све уређаје и системе на возилу обезбеђује се радом електрогенератора снаге 120 КW, смештеним између мотора и хидромеханичке трансмисије.

Основна платформа возила је тешка око 20 тона, а у конфигурацији лаког тенка маса возила износи 33 т. Однос снага/маса од 22 КС/т даје возилу максималну брзину кретања од 72 км/ч. Возило може да савлада успон од 60%, ров ширине 2,6 м и вертикалну препреку од 1 м. Радијус кретања са једним пуњењем горива износи око 600 км.

Поделите садржај странице
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *